Header Motief 2024 1100x305

De behandelaar die mijn hand durfde vast te houden (en ik die van haar)

De behandelaar die mijn hand durfde vast te houden (en ik die van haar) vertelt het waargebeurde verhaal van Mahdi Carlos en Krissie. Mahdi Carlos is als tiener van Iran naar Nederland gekomen, maar hij draagt dan al zware trauma's met zich mee. Hij blijft kampen met angst en dwang en pleegt op den duur een geweldsdelict.
Hij komt op de forensisch-psychiatrische afdeling terecht waar Krissie werkt. Zij wordt zijn behandelaar. Samen ontdekken ze hoe belangrijk het is om hun verhaal te vertellen en er bloeit een onwaarschijnlijke vriendschap die nog steeds voortduurt, ook al is Mahdi Carlos niet meer bij Krissie in behandeling.

Klik hier voor meer informatie en bestellen

Een paar reacties van mensen die het boek al lazen:

Deze particuliere verhalen verwijzen naar universele waarden van medemenselijkheid.
Ik hoop dat de herkenning kan doordringen in de verste hoeken van de samenleving.
- Dirk De Wachter is psychiater en schrijver van boeken als 
Borderline Times en De kunst van het ongelukkig zijn

Een heel dapper boek, over hulp verlenen zoals het bedoeld is: vanuit het hart en met de volle kwetsbaarheid die iedereen die we proberen te helpen verdient.
- Bram Bakker is schrijver, ex-psychiater en theatermaker

Afstand en nabijheid zijn spannende en ingewikkelde kwesties in de hulpverlening, en dat is terecht! Veel gaat mis door verkeerde vormen van nabijheid, maar zeker ook door onnodige afstand. Dit boek is inspirerend en hoopvol, en laat zien hoe vriendschappelijke nabijheid soms zo helend kan zijn.
Michelle van Dusseldorp is psycholoog en integratief therapeut. Ze is de oprichter van Groundwork, waar ze coaches en therapeuten opleidt

In één adem uitgelezen, dit toegankelijk geschreven levensverhaal van een patiënt en zijn behandelaar. Een boek over jezelf durven zijn en je oprechte interesse tonen. Je gezien en gehoord voelen gun je iedereen!
Nasrdin Dchar is een Nederlands-Marokkaanse acteur, bekend van films als Rabat en Süskind en van de tv-series Mocro Maffia en De 12 van Oldenheim.

Dit boek biedt niet alleen inzicht in de complexiteit van de (forensische) psychiatrie en psychiatrische problematiek, maar ook in de menselijke behoefte aan verbinding, begrip en acceptatie. Een absolute aanrader, zowel voor professionals in de gezondheidszorg als voor iedereen die geïnteresseerd is in interculturele relaties en de kracht van de verbinding.
Wiepke Cahn is hoogleraar Lichamelijke gezondheid bij psychiatrische aandoeningen aan de Universiteit en psychiater bij het UMC Utrecht en Altrecht.